Saturday, 20 April 2019



Quran Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

71. Year of Deputation is ________________ Hijrah.
(A) 8th
(B) 9th
(C) 10th
(D) 11th
72. Moawakhat (the brotherhood) took place in __________ Hijrah.
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 3rd
(D) 4th
73. Jehad was allowed in the ______________ Hijrah.
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 3rd
(D) 4th
74. Hurrirah means a ?
(A) Goat
(B) Ant
(C) Camel
(D) Cat
75. Companions of Prophet at Hudabiya were ?
(A) 1300
(B) 1400
(C) 1500
(D) 1600
76. Prophet stayed at Makkah for __________ days after its conquest.
(A) 5
(B) 10
(C) 15
(D) 20
77. Hazrat Khadija and Hazrat Abu Talib died in ?
(A) 618 A.D
(B) 619 A.D
(C) 620 A.D
(D) 621 A.D
78. Hazrat __________ proposed Azan for the first time.
(A) Ali
(B) Usman
(C) Abu Bakar
(D) Umar
79. Prophet hazrat __________ (AS) known as Shaikh al Anbiya.
(A) Noah
(B) Essa
(C) Musa
(D) Haroon
80. Ghazwa-e-Badr occurred in ____________, where 313 Muslims fought in battle.
(A) 1 Hijrah
(B) 2 Hijrah
(C) 3 Hijrah
(D) 4 Hijrah
ANSWERS: QURAN QUIZ
71(B) 72(B) 73(B) 74(D) 75(B)
76(C) 77(B) 78(D) 79(A) 80(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more