Saturday, 20 April 2019


Quran Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

81. Change of Qibla was ordered in ?
(A) 1 Hijrah
(B) 2 Hijrah
(C) 3 Hijrah
(D) 4 Hijrah
82. _____________ Kings accepted Islam when holy prophet sent them letters.
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
83. Idols in Kaba before Islam numbered ?
(A) 340
(B) 350
(C) 360
(D) 370
84. The largest idol named in kaaba is ?
(A) Habal
(B) jabal
(C) Tabal
(D) Haleeb
85. Bilal called first aazan of ______________ prayer.
(A) Fajar
(B) Zuhar
(C) Asar
(D) Maghrib
86. The grave of the Prophet was prepared by ?
(A) Hazrat Abu Bakar
(B) Hazrat Umar
(C) Hazrat Usman
(D) Hazrat Abu Talha
87. At Masjid-e-___________ first Muslim University was established.
(A) Zarar
(B) Quba
(C) Hanafia
(D) Nabvi
88. The flag colour of the Holy Prophet was white and __________ at the time of conquest of Makkah.
(A) black
(B) red
(C) green
(D) yellow
89. Shab-e-Barat is celebrated on the _____________ night of Shaaban.
(A) 13th
(B) 15th
(C) 17th
(D) 19th
90. Khadija died at ______________ years age.
(A) 63
(B) 64
(C) 65
(D) 66
ANSWERS: QURAN QUIZZES
81(B) 82(C) 83(C) 84(A) 85(A)
86(D) 87(D) 88(D) 89(B) 90(C)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more