Wednesday, 1 May 2019

Assistant Director FIA and Ministry of Defence solved past paper

Choose the word that is most nearly similar in meaning to the word in capital letters.
1. IMMINENT
(A) famous
(B) unknown
(C) about to happen
(D) to criticize
2. CAPRICIOUS
(A) shaky
(B) permanent
(C) rude
(D) expensive
Choose the word that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
3. ERUDITE
(A) learned
(B) uneducated
(C) hungry
(D) to eat a lot of food
4. BANEFUL
(A) horrible
(B) harmful
(C) evil
(D) virtue
Which from the following underlined word(s) is/are incorrect?

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D
9. The train went slower and slower until it stopped
(A) altogether
(B) all together
(C) already
(D) all ready
10. __________ about future market movements should be based on scientific study.
(A) Reference
(B) Inference
(C) Conference
(D) Deference
ANSWERS: FPSC ASSISTANT DIRECTOR PAST PAPER
1(C) 2(A) 3(B) 4(D) 5(C)
6(C) 7(D) 8(A) 9(A) 10(B)

Pages: 1   |   2 |   3 |   4 |   5 |   6 |   7  |  8 |   9 | 10

Find more