Wednesday, 1 May 2019

Assistant Director FIA and IB solved past paper page 2

11. Light year is a unit to measure
(A) time
(B) distance
(C) volume
(D) mass
12. Planets are kept in orbit by __________.
(A) the gravitational pull of the Sun
(B) the attraction among the Planets
(C) sunlight from the Sun
(D) fusion reaction inside the Sun
13. __________ is the hottest planet in the solar system.
(A) Mercury
(B) Venus
(C) Jupitor
(D) Saturn
14. Ozone Layer protects our Earth from __________ from the Sun.
(A) infrared rays
(B) X-Rays
(C) electromegnatic rays
(D) ultraviolet rays
15. Instrument used to measure humidity is
(A) Barometer
(B) Hygrometer
(C) Hydrometer
(D) Lactometer
16. Which from the following is a data storage device?
(A) Hard disk
(B) Processor
(C) RAM
(D) ROM
17. Fish breath through
(A) fins
(B) bone marrow
(C) gills
(D) none of these
18. Deficiency of Iodine results in
(A) Scurvy
(B) thyroid
(C) rickets
(D) polio
19. __________ is used for combustion?
(A) Oxygen
(B) Carbondioxide
(C) Methane
(D) Nitrogen
20. Which from the following causes Green House Effect?
(A) Carbondioxide and Nitrogen
(B) Carbondioxide and Hydrogen
(C) Carbondioxide and Methane
(D) Carbondioxide and Ideal gasses
ANSWERS: FPSC ASSISTANT DIRECTOR PAST TEST
11(B) 12(A) 13(B) 14(D) 15(B)
16(A) 17(C) 18(B) 19(A) 20(C)

Pages: 1   |   2 |   3 |   4 |   5 |   6 |   7  |  8 |   9 | 10

Find more