Wednesday, 1 May 2019

Assistant Director FIA and IB solved past paper page 7

61. Light dispersion (in 7 colours) was first detected by?
(A) Aristotle
(B) Plato
(C) Newton
(D) Einstein
62. Light moves faster than sound was first detected by?
(A) Aristotle
(B) Plato
(C) Newton
(D) Einstein
63. The Nobel Peace Prize 2007 was awarded jointly to Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) and
(A) United Nations Security Council
(B) European Union
(C) US Vice President
(D) Nelson Mandela
64. Abbasia overthrew?
(A) Romans
(B) Marhattas
(C) Usmani Caliphate
(D) Umayyad Caliphate
65. Qantas is an airline of?
(A) Indonesia
(B) Malaysia
(C) Australia
(D) Austria
66. WAFA is the news agency of?
(A) Syria
(B) Libya
(C) Jordan
(D) Palestine
67. Al-Jazeera TV Network belongs to?
(A) Qatar
(B) UAE
(C) Saudi Arabia
(D) Egypt
68. The United Nations Secretary General Ban-ki-Mon belongs to?
(A) North Korea
(B) South Korea
(C) Japan
(D) China
69. Secretary SAARC Ahmed Saleem belongs to
(A) Nepal
(B) Maldives
(C) Bhutan
(D) Bangladesh
70. Which from the following does NOT yield Veto Power?
(A) Canada
(B) France
(C) United Kingdom
(D) Russia
ANSWERS: ASSISTANT DIRECTOR PAST TEST
61(C) 62(A) 63(C) 64(D) 65(C)
66(D) 67(A) 68(B) 69(B) 70(A)

Pages: 1   |   2 |   3 |   4 |   5 |   6 |   7  |  8 |   9 | 10

Find more