Wednesday, 1 May 2019

Assistant Director FIA and IB solved past paper page 3

21. The headquarter of UN’s security council is located in
(A) New York
(B) Washington DC
(C) Geneva
(D) Vienna
22. The capital city of Libya is
(A) Cairo
(B) Rabat
(C) Tripoli
(D) Abuja
23. Knowledge of Past is called
(A) Pastology
(B) Postology
(C) History
(D) Historology
24. The gold Medal in Hockey (Men) in London Olympics was won by
(A) Australia
(B) Holland
(C) India
(D) Germany
25. Who serves as the acting president in the absence of president?
(A) Prime Minister
(B) Speaker National Assembly
(C) Chairman Senate
(D) Foreign Minister
26. Largest source of electricity in Pakistan is
(A) Hydal
(B) Thermal
(C) Coal Energy
(D) Geo Energy
27. The all India Muslim League was founded in
(A) 1906
(B) 1907
(C) 1908
(D) 1909
28. The national flower of Pakistan is
(A) Rose
(B) Jasmine
(C) Sun flower
(D) Lily
29. Allahabad address of 1930 was delivered by
(A) Quaid-e-Azam
(B) Mohsin-ul-Mulk
(C) Allama Iqbal
(D) Liaquat Ali Khan
30. The Pakistan resolution was passed in
(A) Liaquat Bagh
(B) Nishtar Park
(C) National Park
(D) Iqbal Park
ANSWERS: FPSC ASSISTANT DIRECTOR PAST QUESTIONS
21(A) 22(C) 23(C) 24(D) 25(C)
26(B) 27(A) 28(B) 29(C) 30(D)

Pages: 1   |   2 |   3 |   4 |   5 |   6 |   7  |  8 |   9 | 10

Find more