Wednesday, 1 May 2019

Assistant Director FIA and IB solved past paper page 6

51. Muhammad bin Qasim was nephew of
(A) Hajjaj bin Yousuf
(B) Walid bin Abdul Malik
(C) Sulaiman bin Abdul Malik
(D) None of these
52. Muhammad bin Qasim conquered Sindh during __________ period.
(A) Umayyad
(B) Abbasia
(C) Turkish
(D) Mughals
53. Eid Prayer is
(A) Farz
(B) Wajib
(C) Sunnat
(D) Mustahib
54. There are _________ farz in wuzoo.
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 6
55. The headquarter of Transparency International is in
(A) London
(B) New York
(C) Washington DC
(D) Berlin
56. The largest producer of Uranium is?
(A) United States
(B) Canada
(C) China
(D) Kazakhstan
57. The first Muslim Nobel Laureate was?
(A) Dr Abdus Salam
(B) Anwar Sadaat
(C) Yasir Arafat
(D) Dr Muhammad Younus
58. There are __________ members of SAARC.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
59. The Darfur conflict/region is in?
(A) Libya
(B) Sudan
(C) Egypt
(D) Syria
60. Parachinar is a town of __________ agency.
(A) Kurram
(B) Khyber
(C) Bajaur
(D) Mohmand
ANSWERS: ASSISTANT DIRECTOR PAST PAPER
51(A) 52(A) 53(B) 54(B) 55(D)
56(D) 57(B) 58(D) 59(B) 60(A)

Pages: 1   |   2 |   3 |   4 |   5 |   6 |   7  |  8 |   9 | 10

Find more