Sunday, 5 May 2019

Chemistry MCQs /E book Library part 4

31. Which one gives a mixture of hydrocarbons on halogenations ?
(A) Ethane
(B) Ethyl alcohol
(C) Ethene
(D) Ethyne
32. Baeyer’s test shows the presence of ?
(A) A double bond
(B) A triple bond
(C) Both A and B
(D) No bond
33. Which one is the least reactive ?
(A) Propane
(B) Ethene
(C) Ethyne
(D) Ethane
34. Ethane reacts with chlorine in the presence of ?
(A) Sunlight
(B) Water
(C) Carbon tetra chloride
(D) Ether
35. ______________ is a factor related to blood clotting.
(A) Vitamin K
(B) Vitamin A
(C) Vitamin C
(D) Vitamin E
36. The coldest region in atmosphere is ?
(A) Mesopause
(B) Stratosphere
(C) Tropopause
(D) Stratopause
37. The freezing point of water is ___________ celcius.
(A) 1
(B) 2
(C) 0
(D) 3
38. The total volume of water present on earth surface is ?
(A) 1.3 Trillion KM3
(B) 1.7 KM3
(C) 1.33 Million KM3
(D) 1.386 Billion KM3
39. The vital function of protoplasm is due to the presence of ?
(A) Water
(B) Fats
(C) Minerals
(D) Calcium
40. The quantity of fresh water present on eat is only about ?
(A) 2.5%
(B) 0.04%
(C) 2.2%
(D) 3.6%
ANSWERS: CHEMISTRY QUIZ
31. D
32. C
33. D
34. A
35. A
36. A
37. C
38. D
39. A
40. A

Pages: 1   |   2   |   3 |   4 |    5 |    6 |   7 

Find more