Wednesday, 1 May 2019

Sample paper for Assistant Director in FIA, IB or Federal Government Organization

Recruitment for the Post of Assistant Director in FIA, IB or Federal Government Organization
Number of Questions: 100 (100 Marks)
Time Allowed: 100 minutes

PART – I (ENGLISH) – 20 MCQs
1. He is __________ fame and money. He pursue research just as an amateur scientist.
(A) indifferent to
(B) enamoured of
(C) running for
(D) struggling for
2. Bilal is travelling __________ the school.
(A) to
(B) towards
(C) off
(D) through
Which from the following underlined word(s) is/are incorrect?

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

(A) A
(B) B
(C) C
(D) D
Choose the word that is most nearly similar in meaning to the word in capital letters.
7. ABSTRUSE
(A) Showy
(B) Evident
(C) Skillful
(D) Concealed
8. VACOUS
(A) Stupid
(B) Truthfulness
(C) Ravenous
(D) Dreamer
Choose the word that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
9. FOE
(A) Friend
(B) Enemy
(C) Foul
(D) Fail
10. MELANCHOLY
(A) Sorrowful
(B) Happy
(C) Confused
(D) Convicted
ANSWERS: 
1(A) 2(B) 3(D) 4(C) 5(C)
6(A) 7(D) 8(A) 9(A) 10(B)


Pages:   1 |         2 |      3

Find more