Friday, 14 February 2020

History Quizzes

World History Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. It includes questions from European history, British history as well as Asian history. Besides, some questions from American history. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

21. Who were the people known as Saracens ?
(A) Muslims
(B) Christians
(C) Nestorians
(D) Canaanites
22. Arabs divested the provinces of __________ from Roman Empire ?
(A) Lebanon & Jordan
(B) Algeria & Libya
(C) Syria & Egypt
(D) Iraq & Iran
23. Crusaders besieged Jerusalem in ?
(A) 1099 AD
(B) 1100 AD
(C) 1094 AD
(D) 1096 AD
24. Battle of Hastings was fought in ?
(A) 1070 AD
(B) 1080 AD
(C) 1100 AD
(D) 1066 AD
25. Who was the First Norman king of England ?
(A) William
(B) Bjorn
(C) Harold Godwin son
(D) Henry
26. Peloponnesian wars were fought from ?
(A) 532 to 530 BC
(B) 490 to 480 BC
(C) 470 to 450 BC
(D) 431 to 404 BC
27. Founder of Ottoman dynasty was ?
(A) Ertughral
(B) Orkhan
(C) Osman
(D) Bayezid
28. Saladin took back Jerusalem after the Battle of ?
(A) Ajnadin
(B) Zama
(C) Ain u Jalloot
(D) Hittin
29. Who was the founder of sanguinary order of Assassins ?
(A) Omer Khayyam
(B) Hasan bin Sabbah
(C) Rashid u Din Sinan
(D) Rukn-ud-Din Khurshah
30. Helagu conquered Baghdad in ?
(A) 1258 AD
(B) 1259 AD
(C) 1260 AD
(D) 1261 AD
ANSWERS: HISTORY QUIZZES
  1. A
  2. C
  3. A
  4. D
  5. A
  6. D
  7. C
  8. D
  9. B
  10. A

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

Find more