Friday, 14 February 2020

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

31. Tamerlane was a military leader of present day ?
(A) Iran
(B) Tajikistan
(C) Mongolia
(D) Uzbekistan
32. Which grandson of Genghis Khan ruled China ?
(A) Helagu
(B) Batu
(C) Janibeg
(D) Kublai
33. Gunpowder was first used in Subcontinent by ?
(A) Babur
(B) Tamerlane
(C) Ibrahim Lodhi
(D) Aurangzeb
34. Constantinople was conquered by Ottoman sultan ?
(A) Bayezid
(B) Salim
(C) Murad
(D) Muhammad
35. Spain came under the rule of Muslims after the Battle of ?
(A) Guadalete
(B) Las novas
(C) Tours
(D) Aqab
36. Muslim presence in Hispania lasted from ?
(A) 711 to 1492 AD
(B) 712 to 1096 AD
(C) 712 to 1098 AD
(D) 710 to 1498 AD
37. William the Conquerer was __________ before becoming King of England.
(A) Duke of Normandy
(B) King of Swedan
(C) A viking Earl
(D) Duke of Saxony
38. Who ruled the eastern part of Roman Empire after its division ?
(A) Diocletian
(B) Titus
(C) Constantine
(D) Augustus
39. Ashoka was a king of Subcontinent who ruled in ?
(A) 10th century BC
(B) 6th century BC
(C) 5th century BC
(D) 3rd century BC
40. Vikramaditya was a legendry emperor of ?
(A) Ujjain
(B) Nagpur
(C) Jaipur
(D) Rajhistan
ANSWERS: WORLD HISTORY QUIZZES
  1. D
  2. D
  3. B
  4. D
  5. A
  6. A
  7. A
  8. C
  9. D
  10. A

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

Find more