Friday, 14 February 2020

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

51. Sultan Suleiman the Magnificent ruled from ?
(A) 1510 to 1520
(B) 1520 to 1566
(C) 1525 to 1535
(D) 1520 to 1540
52. Taj Mahal was costructed by famous Mughal emperor ?
(A) Aurangzeb
(B) Akbar
(C) Humayun
(D) Shah Jahan
53. Babur was the king of __________ at the time of his invasion of India.
(A) Turkemanistan
(B) Afghanistan
(C) Iran
(D) Tajikistan
54. First battle of panipat was fought between ?
(A) Babur and Ibrahim Lodi
(B) Akbar and Lal Singh
(C) Ahmed Shah and Balaji Baji Rao
(D) Tamerlane and Behlol Lodi
55. Who is called the first emeror of China ?
(A) Qin Shi Huang
(B) Zheng He
(C) Qin Er Shi
(D) Shang Zhou
56. Name of the Mongol dynasty that ruled China ?
(A) Yuan
(B) Ming
(C) Qin
(D) Shun
57. Battle of Actium was a decisive war fought between ?
(A) Roman Republic and Octavian
(B) Mark Antony and Octavian
(C) Caesar and Pompey
(D) Saprtacus and Pompey
58. Battle of Lepanto was fought in ?
(A) 1570
(B) 1571
(C) 1560
(D) 1555
59. Galelio Galilie was a renowned philosopher, scientist and engineer of ?
(A) Spain
(B) France
(C) Germany
(D) Italy
60. Adam smith was one the pioneer of ?
(A) Sociology
(B) Militarism
(C) Anthropology
(D) Political economy
ANSWERS: WORLD HISTORY MCQS
  1. B
  2. D
  3. B
  4. A
  5. A
  6. A
  7. A
  8. B
  9. D
  10. D

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

Find more