Friday, 14 February 2020

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

71. Which country supported US in her war against England ?
(A) Germany
(B) France
(C) Spain
(D) Belgium
72. In which year French Revolution came ?
(A) 1789
(B) 1779
(C) 1769
(D) 1759
73. Who were ruling in France at the time of revolution ?
(A) Bourbons
(B) Medici
(C) Borgias
(D) Normans
74. Who was called the “Man of Destiny” ?
(A) Fredrick
(B) Napoleon
(C) William
(D) Henry
75. Napoleon invaded Egypt in ?
(A) 1798
(B) 1800
(C) 1805
(D) 1810
76. Battle of Waterloo brought the downfall of ?
(A) Napoleon
(B) Napoleon II
(C) Bourbons
(D) French Nobility
77. Battle of Waterloo was fought in year ?
(A) 1810
(B) 1815
(C) 1816
(D) 1814
78. Fredrick the Great was the king of ?
(A) Prussia
(B) England
(C) France
(D) Sweden
79. Who was the first chancellor of Germany ?
(A) Fredrick
(B) Whilhelm
(C) Otto Von Bismarck
(D) Adolf Hitler
80. Blood and Iron is a speech associated with ?
(A) Otto Von Bismarck
(B) Hitler
(C) Henry the Great
(D) Mussolini
ANSWERS: HISTORY QUESTIONS
  1. B
  2. A
  3. A
  4. B
  5. A
  6. A
  7. B
  8. A
  9. C
  10. A

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

Find more