Friday, 14 February 2020

World History Questions

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

81. Who was the first Governor General of India ?
(A) Lord Minto
(B) Warren Hasting
(C) Lord Barlow
(D) Lord Clive
82. War of Independence was fought in which year ?
(A) 1856
(B) 1858
(C) 1857
(D) 1859
83. Who laid the foundation of British Colonialism in India ?
(A) Warren Hastings
(B) Robert Clive
(C) George Barlow
(D) Lord Dufferin
84. Sultan Tipu embraced martyrdom in which year ?
(A) 1800
(B) 1796
(C) 1795
(D) 1799
85. Anglo-Afghan wars lasted from ?
(A) 1839-1842
(B) 1840-1842
(C) 1841-1842
(D) 1838-1842
86. Opium wars were fought between ?
(A) US and England
(B) England and India
(C) England and China
(D) England and Japan
87. Boxer rebellion took place in ?
(A) England
(B) Vietnam
(C) China
(D) Japan
88. British signed Treaty of Durand line with ?
(A) Wazir Akbar Khan
(B) Dost Muhammad Khan
(C) Abur Rehman Khan
(D) Jamal Khan Barakzai
89. Russo-Japanese war was fought during ?
(A) 1903-1905
(B) 1902-1903
(C) 1901-1902
(D) 1904-1905
90. In which year Bolshevik Revolution came ?
(A) 1911
(B) 1912
(C) 1913
(D) 1917
ANSWERS: WORLD HISTORY QUESTIONS
  1. B
  2. C
  3. B
  4. D
  5. A
  6. C
  7. C
  8. C
  9. D
  10. D

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

Find more