Friday, 14 February 2020

World History Quiz

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

41. Haroon al Rashid was a caliph of __________ dynasty.
(A) Ummayad
(B) Abbasid
(C) Bowahid
(D) Alide
42. Who helped initiate Crusades ?
(A) Pope Urban
(B) Charlemagne
(C) Henry
(D) Alfonso
43. In middle ages, economy was predominantly ?
(A) Pastoral
(B) Feudal
(C) Industrial
(D) Militaristic
44. Renaissance took inception in ?
(A) Germany
(B) France
(C) Spain
(D) Italy
45. Spain annexed Grenada, last Muslim stronghold, in ?
(A) 1492
(B) 1493
(C) 1494
(D) 1495
46. Baroque art was famous artistic style of ?
(A) Industrial ages
(B) Middle ages
(C) Renaissance
(D) Modern age
47. Reformation started in which country ?
(A) France
(B) England
(C) Germany
(D) Spain
48. Who attempted to reform the Church in 16th century?
(A) Martin Luther
(B) Calvin
(C) Erasmus
(D) Thomas Aquinas
49. Council of Trent was held from ?
(A) 1545 to 1563
(B) 1550 to 1556
(C) 1560 to 1563
(D) 1540 to 1545
50. Leonardo Da Vinci was an inventor, scientist and engineer of ?
(A) Florence
(B) Geneva
(C) Genoa
(D) Turin
ANSWERS: WORLD HISTORY QUIZ
  1. B
  2. A
  3. B
  4. D
  5. A
  6. C
  7. C
  8. A
  9. A
  10. A

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

Find more