Saturday, 6 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

141. NATO is a/an __________ alliance.
(A) military
(B) economic
(C) regional
(D) cultural
142. The oldest news agency in the world is?
(A) AFP
(B) WAFA
(C) BBC
(D) CNN
143. The Suez Canal is in
(A) Nigeria
(B) Libya
(C) Egypt
(D) Palestine
144. The Delaware river is in
(A) United States
(B) Canada
(C) China
(D) United Kingdom
145. The main structural work of the Eiffel Tower was completed in?
(A) 1883
(B) 1885
(C) 1887
(D) 1889
146. The height of Eiffel Tower is __________ feet.
(A) 1063
(B) 1067
(C) 1073
(D) 1077
147. Reuters is the news agency of
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) France
(D) Germany
148. WAFA is the news agency of
(A) Palestine
(B) Iraq
(C) Qatar
(D) Egypt
149. The capital of Saudi Arabia is?
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Taif
(D) Riyadh
150. The currency of Qatar is?
(A) Dollar
(B) Dinar
(C) Dirham
(D) Riyal
ANSWERS: MCQS OF GENERAL KNOWLEDGE
141(A) 142(A) 143(C) 144(A) 145(D)
146(A) 147(B) 148(A) 149(D) 150(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15


General MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

131. The first Secretary General of United Nations was?
(A) Dag Hammarskjold
(B) Kurt Walheion
(C) U Thant
(D) Trygue Lie
132. World War I was began in?
(A) 1912
(B) 1914
(C) 1916
(D) 1918
133. World War I was ended in?
(A) 1912
(B) 1914
(C) 1916
(D) 1918
134. World War II was began in?
(A) 1935
(B) 1937
(C) 1939
(D) 1941
135. World War II was ended in?
(A) 1939
(B) 1941
(C) 1943
(D) 1945
136. The world’s deadliest conflict was?
(A) World War I
(B) World War II
(C) Mongol Conquests
(D) Taiping Rebellion
137. The Atomic Bomb was dropped on the city of Hiroshima on?
(A) 3 August 1945
(B) 6 August 1945
(C) 9 August 1945
(D) 12 August 1945
138. What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Hiroshima?
(A) Little Boy
(B) Fat Boy
(C) Little Man
(D) Fat Man
139. The Atomic Bomb was dropped on the city of Nagasaki on?
(A) 3 August 1945
(B) 6 August 1945
(C) 9 August 1945
(D) 12 August 1945
140. What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Nagasaki?
(A) Little Boy
(B) Fat Boy
(C) Little Man
(D) Fat Man
ANSWERS: GENERAL MCQS
131(D) 132(B) 133(D) 134(C) 135(D)
136(B) 137(B) 138(A) 139(C) 140(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15


General Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

121. The Earth surface is divided in __________ Continents.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
122. The Largest Continent (by Area) of the World is
(A) Asia
(B) Europe
(C) Africa
(D) North America
123. The second Largest Continent (by Area) of the World is
(A) Asia
(B) Europe
(C) Africa
(D) North America
124. The Smallest Continent (by Area) of the World is
(A) Antarctica
(B) Australia
(C) Africa
(D) Europe
125. The Earth’s Oceanic water is divided in __________ oceans.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
126. The Earth’s Largest ocean is
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Indian
(D) Pacific
127. The Earth’s second Largest ocean is
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Indian
(D) Pacific
128. The Earth’s Smallest ocean is
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Indian
(D) Pacific
129. The world’s Largest Lake is?
(A) Caspian Sea
(B) Lake Superior
(C) Lake Victoria
(D) Great Bear Lake
130. The hottest desert of the world is?
(A) Sahara Desert
(B) Arabian Desert
(C) Cholistan Desert
(D) Arctic Desert
ANSWERS: GENERAL QUIZZES
121(C) 122(A) 123(C) 124(B) 125(A)
126(D) 127(A) 128(B) 129(A) 130(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15


General Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

111. The Temple of Heaven, a religious building, is located in
(A) Edinburgh
(B) Rome
(C) Beijing
(D) Shanghai
112. The mine, Super Pit, is Australia’s largest _________ mine.
(A) gold
(B) silver
(C) copper
(D) coal
113. What was the nationality of Alfred Nobel?
(A) American
(B) British
(C) German
(D) Swedish
114. The first Nobel Prize was awarded in
(A) 1895
(B) 1901
(C) 1907
(D) 1913
115. The Nobel Prize has been awarded in __________ fields.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
116. The Li River is located in
(A) China
(B) Japan
(C) South Korea
(D) North Korea
117. SANA is the news agency of
(A) Saudi Arabia
(B) UAE
(C) Syria
(D) Yemen
118. Saba is the news agency of
(A) Indonesia
(B) Syria
(C) Yemen
(D) Jordan
119. KLM is an airline of
(A) Australia
(B) Germany
(C) Netherlands
(D) Austria
120. Etihad Airways is an airline of
(A) United Arab Emirates
(B) Qatar
(C) Russia
(D) Canada
ANSWERS: GENERAL QUIZ
111(C) 112(A) 113(D) 114(B) 115(B)
116(A) 117(C) 118(C) 119(C) 120(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15


GK MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

101. Which country is called “Land of thousand islands“?
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Ireland
(D) Finland
102. Indonesia is an archipelago comprising approximately __________ islands.
(A) 10,000
(B) 12,500
(C) 15,000
(D) 17,500
103. Which country is called the “Land of Golden Fibre”?
(A) United States
(B) South Korea
(C) Bangladesh
(D) India
104. Which country is called the “Land of thousand Lakes“?
(A) Indonesia
(B) Finland
(C) Iceland
(D) Scotland
105. Vienna is the capital of
(A) Austria
(B) Switzerland
(C) Cyprus
(D) Denmark
106. The capital of Czech Republic is?
(A) Nicosia
(B) Dublin
(C) Bern
(D) Prague
107. AFP is the news agency of
(A) Germany
(B) France
(C) Syria
(D) Yemen
108. ANTARA is the news agency of
(A) Indonesia
(B) Syria
(C) Yemen
(D) Jordan
109. Emirates is an airline of
(A) Saudi Arabia
(B) Qatar
(C) UAE
(D) Malaysia
110. Qantas is an airline of
(A) Saudi Arabia
(B) Australia
(C) UAE
(D) Malaysia
ANSWERS: GK MCQS
101(B) 102(D) 103(C) 104(B) 105(A)
106(D) 107(B) 108(A) 109(C) 110(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15


GK Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

91. The highest part of the Earth is
(A) Mount Everest
(B) K2
(C) Norway
(D) North Pole
92. The lowest part of the Earth is
(A) Dead Sea
(B) Mariana Trench
(C) South Africa
(D) South Pole
93. The deepest part of the Earth is
(A) Dead Sea
(B) Mariana Trench
(C) South Africa
(D) South Pole
94. The headquarter of Amnesty International is in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) London
(D) Berlin
95. The headquarter of Transparency International is in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) London
(D) Berlin
96. The largest Island of the World is
(A) Iceland
(B) Greenland
(C) England
(D) Sri Lanka
97. 22 April is observed Internationally as
(A) Labour Day
(B) Environment Day
(C) Earth Day
(D) Press Freedom Day
98. Yellow Sea lies between
(A) America and Canada
(B) England and France
(C) China and Korea
(D) Norway and Sweden
99. The smallest Sea of the World is
(A) Dead Sea
(B) Red Sea
(C) Baltic Sea
(D) Arabian Sea
100. World’s famous bridge “Golden Gate Bridge” is in
(A) San Francisco
(B) New Delhi
(C) France
(D) Sydney
ANSWERS: GK QUIZZES 
91(A) 92(A) 93(B) 94(C) 95(D)
96(B) 97(C) 98(C) 99(C) 100(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

81. The most powerful organ of United Nations is
(A) General Assembly
(B) Security Council
(C) Secretariat
(D) International Court of Justice
82. The headquarter of Green Peace International is located in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) Lisbon
(D) Austria
83. 3 May is observed Internationally as
(A) Labour Day
(B) Environment Day
(C) Earth Day
(D) Press Freedom Day
84. The Capital of Canada is
(A) Tirane
(B) Ottawa
(C) Athens
(D) Luxembourg
85. Suez Canal is between
(A) Arabian Sea and Red Sea
(B) Red Sea and North Sea
(C) Mediterranean Sea and North Sea
(D) Mediterranean Sea and Red Sea
86. The permanent Secretariat of SAARC is located in
(A) Islamabad, Pakistan
(B) New Delhi, India
(C) Kathmandu, Nepal
(D) Colombo, Sri Lanka
87. Which from the following countries is NOT a member of European Union?
(A) Norway
(B) Ireland
(C) Malta
(D) Estonia
88. The currency of Israel is
(A) Euro
(B) Shekel
(C) Forint
(D) Krone
89. Which country (by electorate) is the world’s largest democracy?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) China
(D) India
90. The permanent Secretariat of OIC is located in
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Jeddah
(D) Riyadh
ANSWERS: GK QUIZ
81(B) 82(A) 83(D) 84(B) 85(D)
86(C) 87(A) 88(B) 89(D) 90(C)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more