Friday, 14 February 2020

History Quiz

World History Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. It includes questions from European history, British history as well as Asian history. Besides, some questions from American history. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

11. Which of the following is considered the first great work in world literature ?
(A) Divine Comedy
(B) Epic of Gilgamesh
(C) Brother Karamazov
(D) Anna Karenina
12. Belligerents of Battle of Salamis were ?
(A) Romans and Mithradates
(B) Phoenicians and Romans
(C) Greeks and Persians
(D) Spartans and Macedonians
13. Area where World’s first civilization emerged ?
(A) Mesopotamia
(B) Congo River valley
(C) Yucatan Peninsula
(D) Grand Canyon
14. Cyrus was the famous conqueror of ?
(A) Persia
(B) India
(C) Greece
(D) Egypt
15. Punic wars were fought between ?
(A) Carthage and Roman
(B) Romans and Gaul
(C) Romans and Vandals
(D) Greece and Romans
16. Hannibal was a renowned military strategist and general of ?
(A) Greece
(B) Carthage
(C) Sparta
(D) Troy
17. Rome conquered Jerusalem in ?
(A) 60 AD
(B) 70 AD
(C) 63 AD
(D) 80 AD
18. Name the Vandal King who conquered Western Roman Empire ?
(A) Odoacer
(B) Attila
(C) Charlemagne
(D) Justanian
19. Battle of Badr was fought in ?
(A) 625 AD
(B) 622 AD
(C) 620 AD
(D) 624 AD
20. Alexander was a king of ?
(A) Sparta
(B) Macedonia
(C) Greece
(D) Athens
ANSWERS: HISTORY QUIZ
  1. B
  2. C
  3. A
  4. A
  5. A
  6. B
  7. B
  8. A
  9. D
  10. B

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 

Find more