Friday, 14 February 2020

World History Multiple Choice Questions

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

91. Which of the following was one of the revolutionary leaders of October revolution ?
(A) Karl Marx
(B) Engels
(C) Vladimir Lenin
(D) Joseph Stalin
92. League of Nations was founded in which year ?
(A) 1920
(B) 1921
(C) 1933
(D) 1939
93. Treaty of Versailles marked the end of ?
(A) Second world war
(B) First world war
(C) Russo-Japanese war
(D) Crimean wars
94. Ottoman Caliphate was abolished in ?
(A) 1924
(B) 1923
(C) 1921
(D) 1920
95. Battle of Gallipoli resulted in the victory of ?
(A) Turkey
(B) Allied Powers
(C) Ottomans
(D) England
96. Who was the emperor of Japan during second World War ?
(A) Chiang Kai Shek
(B) Taisho
(C) Sin Ke Qiang
(D) Hirohito
97. England fought second world war under the leadership of ?
(A) Winston Churchill
(B) Roosevelt
(C) Mountbatten
(D) Clement Attlee
98. Year in which Cuban Missile Crisis took place ?
(A) 1960
(B) 1961
(C) 1962
(D) 1963
99. Paramilitary group that invaded Cuba under the aegis of CIA was called ?
(A) Brigade 2506
(B) Cuban liberation front
(C) United Cuban army
(D) Cuban tigers
100. Operation Searchlight was started by Pakistan Army in ?
(A) East Pakistan
(B) Sri Lanka
(C) India
(D) Kashmir
ANSWERS: WORLD HISTORY MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
91. C
92. A
93. B
94. B
95. A
96. D
97. A
98. C
99. A
100. A

Pages: 1 | 2 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10

Find more