Tuesday, 30 April 2019

Education MCQs Ebook

Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1


1. The word “Pedagogy” means?
(A) to understand the child
(B) to guide the child
(C) to educate the child
(D) to lead the child
2. Pedagogy is the study of?
(A) Education
(B) Learning Process
(C) Teaching Methods
(D) Guiding Students
3. The philosopher who worked in mathematical and scientific didactic was?
(A) Jean Piaget
(B) John Dewey
(C) Martin Wagenschein
(D) Lev Vygotsky
4. The use of technology to enhance learning process is called __________ in education.
(A) IT
(B) ICT
(C) Information technology
(D) Communication technology
5. A scoring guide use to evaluate the quality of students is called
(A) rubrics
(B) checklists
(C) inventories
(D) rating scales
6. As people grow older, the __________ of learning declines.
(A) speed
(B) power
(C) quality
(D) quantity
7. Which from the following should be used to increase correct responses and appropriate behavior?
(A) Praise
(B) Reward
(C) Ignorance
(D) Strictness
8. Which from the following should be used to decrease minor inappropriate behavior?
(A) Praise
(B) Reward
(C) Ignorance
(D) Strictness
9. The book Emile or “On Education” on the nature of education and man is written by
(A) Aristotle
(B) Plato
(C) John Dewey
(D) Rousseau
10. According to Emile, the noblest work in education is to make a/an
(A) good citizen
(B) reasoning man
(C) thinker
(D) entrepreneur
ANSWERS: PEDAGOGY QUIZ
1. D 
2. C
3. C
4. B
5. A
6. A
7. A
8. C
9. D
10. B


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 





English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs


Find more