Saturday, 20 April 2019

Islamic Studies MCQs




Islamic Studies MCQs


Islamic studies multiple choice questions (MCQs) Page-1. These MCQs are from Islamic teachings and principles, basic knowledge of Quran and Islamic history. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 

1. Prophet Muhammad (PBUH) belonged to which family?
(A) Hashmi
(B) Quraishi
(C) Makki
(D) Madni
2. In the begining, to which Arab tribe Prophet Muhammad (PBUH) worked as a shepherd?
(A) Banu Saad
(B) Banu Asad
(C) Banu Ummayya
(D) Banu Makhzoom
3. How many sons did Prophet Muhammad (PBUH) had?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
4. How many daughters did Prophet Muhammad (PBUH) had?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
5. In the “Sacrilegious wars”, when Prophet Muhammad (PBUH) was 20 years of age, Quraish and their allies were lead by
(A) Abu Jahal
(B) Abu Lahab
(C) Umayah bin Khalaf
(D) Harb bin Umayah
6. To what Prophet the Zabur was revealed by Allah?
(A) Prophet Ibraheem (A.S)
(B) Prophet Dawood (A.S)
(C) Prophet Moosa (A.S)
(D) Prophet Essa (A.S)
7. To what Prophet the Injeel was revealed by Allah?
(A) Prophet Ibraheem (A.S)
(B) Prophet Dawood (A.S)
(C) Prophet Moosa (A.S)
(D) Prophet Essa (A.S)
8. What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of “The sold of Allah”?
(A) Abu Bakr Siddique (R.A)
(B) Umar Farooque (R.A)
(C) Ali Al-Murtaza (R.A)
(D) Khalid bin Waleed (R.A)
9. What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of “The lion of Allah”?
(A) Umar Farooque (R.A)
(B) Ali Al-Murtaza (R.A)
(C) Hamza bin Abdul Mattalib (R.A)
(D) Khalid bin Waleed (R.A)
10. What was the name of Imam Bukhari (R.A)?
(A) Muhammad bin Ismaeel
(B) Muhammad Ismaeel
(C) Muhammad Ibraheem
(D) Ismaeel bin Ibraheem
ANSWERS: ISLAMIC STUDIES MCQS
  1. A
  2. A
  3. C
  4. D
  5. D
  6. B
  7. D
  8. D
  9. C
  10. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |





English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs


Find more