Sunday, 21 April 2019

Pakistan Affairs MCQs




Pakistan Affairs MCQs


Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions (MCQs) from 1 to 16. These MCQs are from current issues and recent developments in Pakistan as well as historical facts and geographical features of Pakistan. Test your knowledge by attempting these questions for your FPSC, PPSC, NTS and other exams in Pakistan. Find answers to the questions at the bottom of the page (after question number 16th).

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

1. Dr. Arif Alvi sworn in as 13th President of Pakistan on
(A) 7 September 2018
(B) 9 September 2018
(C) 11 September 2018
(D) 13 September 2018
2. From financial year 2013 to financial year 2018, the GDP-to-Debt ratio of Pakistan was increased from 60.2% to
(A) 61.4%
(B) 61.8%
(C) 70.2%
(D) 70.6%
3. Who is the current ambassador of Pakistan to the United States?
(A) Aizaz Ahmad Chaudhry
(B) Ali Jehangir Siddiqui
(C) Jalil Abbas Jilani
(D) Dr. Asad Majeed
4. Pakistan became a full member of Shanghai Cooperation Organization (SCO) on
(A) 9 May 2017
(B) 18 May 2017
(C) 9 June 2017
(D) 18 June 2017
5. The GDP growth rate for the financial year 2017-18 was recorded as
(A) 4.79%
(B) 5.28%
(C) 5.79%
(D) 6.28%
6. Who is the current foreign secretary of Pakistan?
(A) Tehmina Janjua
(B) Maleeha Lodhi
(C) Jalil Abbas Jilani
(D) Aizaz Ahmad Chaudhry
7. The North-South gas pipeline will transport LNG from
(A) Karachi to Lahore
(B) Lahore to Karachi
(C) Gwadar to Karachi
(D) Gwadar to Sukkur
8. Who is the current chairman of PEMRA?
(A) Fayyaz-ul-Hassan
(B) Fawad Chaudhry
(C) Absar Alam
(D) Saleem Baig
9. The total length of North-South gas pipeline is
(A) 1,000 km
(B) 1,100 km
(C) 1,200 km
(D) 1,300 km
10. On May 24, 2017, Pakistan stock exchange (PSX) reached the highest level of _____ in Pakistan stock market history.
(A) 46,876
(B) 48,876
(C) 50,876
(D) 52,876
11. Recently, through which constitutional amendment, Federally Administered Tribal Areas (FATA) were merged with Khyber Pakhtunkhwa?
(A) 22nd
(B) 23rd
(C) 24th
(D) 25th
12. The 25th amendment was enacted into law on
(A) 31 March 2018
(B) 30 April 2018
(C) 31 May 2018
(D) 30 June 2018
13. How many amendments to the constitution of Pakistan has been passed by the national assembly of Pakistan?
(A) 25
(B) 26
(C) 27
(D) 28
14. According to the Population Census 2017, the total population of Pakistan is
(A) 205.77
(B) 207.77
(C) 209.77
(D) 211.77
15. According to the Population Census 2017, the male population of Pakistan is
(A) 101.32
(B) 103.32
(C) 106.45
(D) 109.45
16. According to the Population Census 2017, the female population of Pakistan is
(A) 101.32
(B) 103.32
(C) 106.45
(D) 109.45
ANSWERS: PAKISTAN AFFAIRS MCQS
  1. B
  2. A
  3. D (Dr. Asad Majeed has now replaced Ali Jehangir Siddiqui)
  4. C
  5. C
  6. A
  7. A
  8. D
  9. B
  10. D
  11. D
  12. C
  13. A
  14. B
  15. C
  16. A
These multiple choice questions (MCQs) of Pakistan affairs and current affairs of Pakistan are suitable for assistant director, custom, intelligence officer tests by Federal Public Service Commission (FPSC), Pakistan. NOTE: On page-2 the Pakistan current affairs mcqs starts again from question number 11 (the MCQs are different but the numbering start from 11).


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 





English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs


Find more