Sunday, 21 April 2019


Pakistan Affairs Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

71. Who is the current Attorney General of Pakistan?
(A) Ashtar Ausaf
(B) Salman Aslam Butt
(C) Khalid Jawed Khan
(D) Anwar Mansoor Khan
72. Who is the current chairman of federal board of revenue (FBR)?
(A) Nisar Muhammad Khan
(B) Ahmed Iqbal Ashraf
(C) Mohammad Jehanzeb Khan
(D) Tariq Mahmood Pasha
73. After 19 years, national population and housing census was held in 2017. It was the ________ census.
(A) fourth
(B) fifth
(C) sixth
(D) seventh
74. According to the census 2017, the total population of Pakistan is
(A) 200.77 million
(B) 207.77 million
(C) 210.77 million
(D) 217.77 million
75. The first phase of census 2017 was lasted from _____ to _____ 2017.
(A) 1st March – 1st April
(B) 1st March – 1st May
(C) 15 March – 15 April
(D) 15 March – 15 May
76. The second phase of census 2017 was lasted from _____ to _____ 2017.
(A) 1st April – 1st May
(B) 1st April – 1st June
(C) 25 April – 25 May
(D) 25 April – 25 June
77. National Highways Authority (NHA) network comprises of ________ highways and motorways.
(A) 35
(B) 39
(C) 45
(D) 49
78. The total length of NHA network is _________km.
(A) 12,131
(B) 13,131
(C) 14,131
(D) 15,131
79. According to the 18th amendment, health services are under the
(A) federal government
(B) provincial government
(C) district government
(D) none of these
80. Who is the current Pakistan’s ambassador to India?
(A) Sohail Mahmood
(B) Capt. Shujaat Azim
(C)  Abdul Basit
(D) Maleeha Lodhi
ANSWERS: PAKISTAN AFFAIRS QUIZ
71(D) 72(C) 73(C) 74(B) 75(C)
76(C) 77(B) 78(A) 79(B) 80(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more