Sunday, 21 April 2019


Pakistan Affairs Quiz


Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. These quizzes are from latest issues and developments as well as historical facts in Pakistan. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

11. Governor Sindh Saeed-uz-Zaman Siddiqui who died on 11 January 2017 had also served as
(A) Chief Justice Sindh High Court
(B) Chief Justice Lahore High Court
(C) Chief Justice Islamabad High Court
(D) Chief Justice of Pakistan
12. The National Action Plan announced on 25 December 2014 by Prime Minister Nawaz Sharif is a _____ point counter terrorism plan.
(A) 20
(B) 22
(C) 24
(D) 26
13. Who is the current chairman of NAB?
(A) Qamar Zaman Chaudhry
(B) Justice (R) Javed Iqbal
(C) Mohammad Jehanzeb Khan
(D) Nisar Muhammad Khan
14. Who is the current chairman of FBR?
(A) Qamar Zaman Chaudhry
(B) Justice (R) Javed Iqbal
(C) Mohammad Jehanzeb Khan
(D) Nisar Muhammad Khan
15. General elections 2018 were held in Pakistan on
(A) 15 July 2018
(B) 20 July 2018
(C) 25 July 2018
(D) None of these
16. Who is Secretary Finance?
(A) Ishaq Dar
(B) Ahsan Iqbal
(C) Arif Ahmed Khan
(D) Dr. Waqar Masood Khan
17. Who won the “Most Resilient Journalist Award 2016”?
(A) Hamid Mir
(B) Syed Talat Hussain
(C) Javed Chaudhry
(D) Ansar Abbasi
18. The Free Press Award in the category Most Resilient Journalist is presented to a journalist who has demonstrated extraordinary strength of _____ in reporting the news.
(A) truth
(B) character, courage and perseverance
(C) reality, originality and sincerity
(D) character
19. The total install capacity of Thar Coal Power Project is
(A) 660 MW
(B) 1320 MW
(C) 1400 MW
(D) 1660 MW
20. Pakistan Stock Exchange (PSX) was formed by merging Lahore, Karachi and Islamabad stock exchanges on
(A) 11 January 2016
(B) 12 January 2016
(C) 13 January 2016
(D) 14 January 2016
ANSWERS: PAKISTAN AFFAIRS QUIZ
  1. D
  2. A
  3. B
  4. C
  5. C
  6. C
  7. A
  8. B
  9. B
  10. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more