Sunday, 21 April 2019

Latest Pakistan Affairs Multiple Choice Questions (MCQs).

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

101. Muhammad bin Qasim entered Sindh in __________ A.D.
(A) 612
(B) 660
(C) 712
(D) 760
102. The objective resolution of Pakistan was passed on
(A) March 12, 1948
(B) August 12, 1948
(C) March 12, 1949
(D) August 12, 1949
103. _________ allowed East India Company to reside and build factories in Surat.
(A) Jahangir
(B) Humayun
(C) Akbar
(D) Shah Jahan
104. Muhammad Ali Bogra’s formula was presented to the constituent assembly on
(A) March 7, 1952
(B) October 7, 1952
(C) March 7, 1953
(D) October 7, 1953
105. The constitution of 1973 was came into effect on
(A) March 12, 1973
(B) March 23, 1973
(C) August 14, 1973
(D) September 06, 1973
106. A total of __________ amendments to the constitution of 1973 have been passed by the Parliament.
(A) 19
(B) 21
(C) 23
(D) 25
107. Faisal Mosque was built by a/an _________ architect.
(A) Saudi
(B) Turkish
(C) American
(D) French
108. The governor of Punjab is
(A) Chaudhry Sarwar
(B) Salman Taseer
(C) Shehbaz Sharif
(D) Rafique Rajwana
109. Tarbela Dam is located in __________ District.
(A) Wazirabad
(B) Jhelum
(C) Mirpur
(D) Swabi
110. Mirani Dam is located in __________ District.
(A) Turbat
(B) Swabi
(C) Khuzdar
(D) Pashin
ANSWERS: LATEST PAKISTAN AFFAIRS MCQS
101(C) 102(C) 103(A) 104(D) 105(C)
106(D) 107(B) 108(A) 109(D) 110(A)


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more