Monday, 8 April 2019

Computer Science MCQs



Computer Science MCQs


Computer Science multiple choice questions (MCQs) Page-1. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

1. The major language of World Wide Web is
(A) HTML
(B) PHP
(C) ASP.NET
(D) Java
2. HTML is an abbreviation for?
(A) HiTech Meaningful Language
(B) HyperText Meaningful Language
(C) HiTech Markup Language
(D) HyperText Markup Language
3. ___________ is a device from where the information is sent.
(A) Transmitter
(B) Spreadsheet
(C) Simulation
(D) Modulation
4. __________ is a mathematical model of a real system in the form of a computer program.
(A) Transmitter
(B) Spreadsheet
(C) Simulation
(D) Modulation
5. LAN is an abbreviation for?
(A) Large Access Network
(B) Local Access Network
(C) Large Area Network
(D) Local Area Network
6. In peer-to-peer networking,
(A) there is only one server and many clients
(B) there is only one client and many servers
(C) every computer is capable of playing the role of server
(D) every computer is capable of playing the role of client, server or both at the same time
7. URL is an abbreviation for?
(A) Universal Resource Locator
(B) Uniform Resource Locator
(C) Universal Resource Location
(D) Uniform Resource Location
8. The network in which we connect each node to the network along a single piece of network cable is called
(A) Bus Network Topology
(B) Star Network Topology
(C) Ring Network Topology
(D) None of these
9. The network in which we connect each network node to a central device (hub) is called
(A) Bus Network Topology
(B) Star Network Topology
(C) Ring Network Topology
(D) None of these
10. FTP is an abbreviation for?
(A) File Transfer Position
(B) File Transfer Protection
(C) File Transfer Protocol
(D) File Transfer Possibility
ANSWERS: COMPUTER SCIENCE MCQS
1. A
2. D
3. A
4. C
5. D
6. D
7. B
8. A
9. B
10. C

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 





English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs


Find more