Whats-app group joining link

Monday, 8 April 2019


Computer Quizzes


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

71. The software used for workgroup computing is called
(A) Shareware
(B) Freeware
(C) Groupware
(D) Both A and B
72. Which of the following standards were developed without any formal planning?
(A) De Facto
(B) De Jure
(C) ISO
(D) Both A and B
73. Which of the following is LAN protocol?
(A) Ethernet
(B) ARCnet
(C) Token Ring
(D) All
74. Which one is the Bottom-most layer of OSI model?
(A) Data link
(B) Physical
(C) Network
(D) Transport
75. Data is transmitted block-by-block in ___________ transmission.
(A) Digital
(B) Analog
(C) Synchronous
(D) Asynchronous
76. An important property of fiber optic is
(A) Refraction
(B) Reflection
(C) Interface
(D) None Of These
77. The process to convert analog signals into digital signals is called
(A) Modulation
(B) Demodulation
(C) Digitization
(D) Conversion
78. Which of the following memories can be re-written by using electrical devices?
(A) PROM
(B) ROM
(C) EEPROM
(D) EPROM
79. ___________ virus is a polymorphic virus. Polymorphic means “changes nature with passage of time”.
(A) Redlof
(B) Torjan Horse
(C) Chernobal
(D) Logic Bomb
80. Which of the following protocols is used by World Wide Web(www)?
(A) TCP/IP
(B) Ethernet
(C) FTP
(D) HTTP
ANSWERS: COMPUTER QUIZZES 
71. C
72. A
73. D
74. B
75. C
76. A
77. B
78. C
79. A
80. D

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more