Monday, 8 April 2019


Computer Quiz


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

61. The most widely used code for representing characters in computers is
(A) ASCII
(B) BCD
(C) EBCDIC
(D) None Of These
62. The type of reader commonly used to read bank cheques is
(A) OPtical-mark reader
(B) Magnetic-ink reader
(C) Bar-code reader
(D) None Of These
63. Which of the following devices stores instructions that help the computer startup?
(A) Keyboard
(B) RAM
(C) ROM
(D) Hard disk
64. The computer can move data and instructions between storage and memory as needed, in a process called
(A) Volatility
(B) Swapping
(C) Pipelining
(D) Exchanging
65. When you press a key, which device notifies the system software?
(A) Keyboard
(B) Keyboard Controller
(C) Keyboard Buffer
(D) Keyboard Handler
66. DOS was introduced by
(A) IBM
(B) Xerox
(C) Microsoft
(D) Bell labs
67. Which of the following operating system is based on open-source software?
(A) UNIX
(B) Windows 2000
(C) Windows NT
(D) Linux
68. The amount of time taken by a device to begin reading data is called
(A) Seek time
(B) Read time
(C) Access time
(D) Write time
69. The RAID technology that contributes to fault tolerance is called
(A) Disk mirroring
(B) Tolerant computing
(C) Data striping
(D) None Of These
70. MAN stands for?
(A) Metropolitan Arranged Network
(B) Marked Area Network
(C) Manufactured Arrangements of Networks
(D) Metropolitan Area Network
ANSWERS: COMPUTER QUIZ
61. A
62. B
63. C
64. B
65. B
66. A
67. D
68. C
69. A
70. D

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more