Monday, 8 April 2019


Computer Science Quiz


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

31. MICR stands for?
(A) Magic In Character Redo
(B) Magnetic Ink Character Recorder
(C) Magnetic Ink Character Reader
(D) None Of These
32. __________ is used to control all the parts of a manufacturing process.
(A) ATM
(B) CAM
(C) CAD
(D) MICR
33. CPU consists of the following parts:
(A) Control unit and ALU
(B) CU and Main memory
(C) Main memory and ALU
(D) Operating system and Main memory
34. MHz stands for?
(A) Millihertz
(B) Microhertz
(C) Megahertz
(D) None Of These
35. DRAM stands for?
(A) Digital Random Access Memory
(B) Dynamic Random Access Memory
(C) Digital Read Access Memory
(D) Dynamic Read Access Memory
36. The dots that compose the image of a digital photograph are called __________.
(A) Points
(B) Resolution Points
(C) Digital Points
(D) Pixels
37. A type of reader commonly used to read UPC code is __________.
(A) Bar-code reader
(B) Optical-mark reader
(C) Magnetic-ink reader
(D) Both A and C
38. Caps Lock is a:
(A) Window key
(B) Modifier key
(C) Toggle key
(D) Cursor control key
39. GPS stands for?
(A) Global Pointing System
(B) Global Positioning System
(C) Google Positioning System
(D) None Of These
40. Internet surfing is an example of:
(A) Half duplex
(B) Simplex
(C) Full duplex
(D) None Of These
ANSWERS: COMPUTER SCIENCE QUIZ
31. C
32. B
33. A
34. C
35. B
36. D
37. A
38. C
39. B
40. A

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more