Monday, 8 April 2019


Computer Quizzes


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

101. One of the first recognized calculating device was?
(A) Abacus
(B) Analytical engine
(C) Difference engine
(D) None of these
102. Pentium II is a __________ generation computer.
(A) second
(B) third
(C) fourth
(D) fifth
103. The first computer that used vacuum tubes was?
(A) Mark I
(B) ENIAC
(C) EDVAC
(D) UNIVAC
104. Which of the following is not a pointing device?
(A) Mouse
(B) Joystick
(C) Trackball
(D) None of these
105. The number of read/write heads for a hard disk of four platters are
(A) 4
(B) 6
(C) 8
(D) 16
106. Which of the following is a 16-bit code?
(A) BCD
(B) Unicode
(C) ASCII
(D) EBCDIC
107. Boolean algebra is also known as?
(A) Logical algebra
(B) Code algebra
(C) Switching algebra
(D) Digital algebra
108. The command that is not present on edit menu?
(A) Font
(B) GoTo
(C) Find
(D) Ctrl+z
109. First generation language uses?
(A) Pseudo code
(B) Binary code
(C) Mnemonics code
(D) Decimal code
110. In which of the flowchart symbols, the statement “IS A > B” is placed?
(A) Connector
(B) Rectangular
(C) Parallelogram
(D) Diamond
ANSWERS: COMPUTER QUIZZES
101. A
102. C
103. B
104. B
105. C
106. B
107. C
108. A
109. B
110. D

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more