Sunday, 7 April 2019

English Grammar Test







Grammar Test


English grammar and sentence structure multiple choice questions (MCQs) Page-1. These sample questions are for English grammar tests, Toefl, and other exams. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

1. While UK has earned record revenue this year, __________ well behind in exports.
(A) it still lag
(B) it still lags
(C) it lag still
(D) it lags still
2. Anna and Tania went shopping, but __________ couldn’t find anything __________ liked.
(A) they, those
(B) they, them
(C) those, they
(D) they, they
3. Nuclear energy is __________ dangerous to be used widely.
(A) so
(B) such
(C) too
(D) that
4. If I have money, I __________ it tomorrow.
(A) will purchase
(B) would purchase
(C) have purchase
(D) have purchased
5. Cannon had __________ unique qualities _________ it was used widely in ancient times.
(A) such, that
(B) such, so
(C) that, since
(D) that, that
6. She succeeded by __________ hard.
(A) work
(B) working
(C) continuous work
(D) continuous working
7. Katherine made her children __________ chores on Sunday.
(A) make some
(B) take some
(C) do some
(D) does some
8. I enjoy __________ tennis.
(A) to play
(B) plays
(C) playing
(D) to playing
9. Most of the guests arrived __________ buses.
(A) with
(B) by
(C) from
(D) in
10. The departmental store is open __________ eight to seven.
(A) by
(B) from
(C) between
(D) during
ANSWERS: GRAMMAR TEST
1. B
2. D
3. C
4. A
5. A
6. B
7. C
8. C
9. D
10. B

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10






English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs



Find more