Sunday, 7 April 2019


Latest Current Affairs MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

111. Nokia mobile phone business was bought by Microsoft in a deal of
(A) $4.17 billion
(B) $7.17 billion
(C) $10.17 billion
(D) $13.17 billion
112. Currently, there are __________ member states of the United Nations.
(A) 190
(B) 193
(C) 196
(D) 197
113. Currently, __________ countries hold the status of Observer States in the United Nations.
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
114. There are __________ members of SAARC.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
115. Secretary General SAARC Arjun Bahadur Thapa belongs to __________.
(A) Pakistan
(B) India
(C) Maldives
(D) Nepal
116. Which from the following countries does NOT yield veto-power?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) France
117. Which from the following countries is NOT a non-permanent member of Security Council.
(A) Peru
(B) Poland
(C) Denmark
(D) Equatorial Guinea
118. Al-Jazeera TV Channel belongs to
(A) Qatar
(B) Kuwait
(C) Egypt
(D) Bahrain
119. The newest member of the Eurozone is
(A) Lithuania
(B) Croatia
(C) Bulgaria
(D) Cyprus
120. The Iran-Pakistan gas pipeline is also called
(A) friendship pipeline
(B) future pipeline
(C) peace pipeline
(D) unity pipeline
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS
111. B
112. B
113. A
114. D
115. D
116. C
117. C
118. A
119. A
120. C

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more