Sunday, 7 April 2019


World Affairs Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

61. The River Thames is located in
(A) England
(B) Scotland
(C) Ireland
(D) Finland
62. In Rio Olympics 2016, the gold medal, in Men’s Field Hockey was won by
(A) Germany
(B) Holland
(C) Australia
(D) Argentina
63. The Most populous city in the world is
(A) Beijing
(B) Buenos Aires
(C) Shanghai
(D) Tokyo
64. Who is Justin Trudeau?
(A) President of Australia
(B) Prime Minister of Australia
(C) President of Canada
(D) Prime Minister of Canada
65. The capital of Ukraine is
(A) Kazan
(B) Aden
(C) Crimea
(D) Kiev
66. The head of state of the United Kingdom is
(A) Queen Elizabeth I
(B) Queen Elizabeth II
(C) Queen Elizabeth III
(D) Queen Elizabeth IV
67. Which country is the largest producer of cotton in the world?
(A) Australia
(B) China
(C) Russia
(D) India
68. The first Muslim Nobel Laureate was
(A) Anwar Sadat
(B) Dr. Abdul Salam
(C) Dr. Muhammad Younus
(D) Yasir Arafat
69. Qantas is an airline of
(A) Australia
(B) Sudan
(C) Malaysia
(D) France
70. AFP is the news agency of
(A) Switzerland
(B) France
(C) Germany
(D) Sweden
ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZ
61. A
62. D
63. C
64. D
65. D
66. B
67. B
68. A
69. A
70. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more