Saturday, 6 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

71. The motto of UNO is
(A) It’s your world!
(B) Life for All!
(C) Peace!
(D) Love and Peace!
72. The world’s highest mountain is in
(A) China
(B) Pakistan
(C) Nepal
(D) India
73. The headquarter of Red Cross is in
(A) New York
(B) Washigton
(C) Geneva
(D) The Hague
74. World Trade Organization was established in
(A) 1980
(B) 1985
(C) 1990
(D) 1995
75. The North Atlantic treaty (NATO) was signed in
(A) 1945
(B) 1947
(C) 1949
(D) 1951
76. Which country, on the map of world, appears as “Long Shoe”?
(A) Portugal
(B) Italy
(C) Greece
(D) Hungary
77. Which from the following countries is NOT a member of D-8?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Nigeria
(D) Turkey
78. The largest ocean of the world is
(A) Atlantic
(B) Pacific
(C) Indian
(D) None of these
79. Which from the following countries does NOT yield veto-power?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) France
80. OIC changed its name from Organisation of the Islamic Conference to Organisation of Islamic Cooperation in
(A) 1991
(B) 1999
(C) 2001
(D) 2011
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
71(A) 72(C) 73(C) 74(D) 75(C)
76(B) 77(A) 78(B) 79(C) 80(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more