Saturday, 6 April 2019


General Knowledge Quiz


General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. The following Quizzes are from key facts and history of the world including its geographical properties. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

11. The Great Pyramid of Giza, the oldest of the ancient 7 wonders of the world, is located in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey
12. Lake Lucerne that has complicated shape with several sharp bends and four arms is located in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey
13. Which city is also called The City of 1,000 Minarets?
(A) Istanbul
(B) Cairo
(C) Makkah
(D) Islamabad
14. The South Pole of the Earth is located in
(A) Norway
(B) Antarctica
(C) Arctic Ocean
(D) Pacific Ocean
15. The North Pole of the Earth is located in
(A) Norway
(B) Antarctica
(C) Arctic Ocean
(D) Pacific Ocean
16. Which statement is true about South and North Poles of the Earth?
(A) South Pole is warmer than the North Pole
(B) North Pole is warmer than the South Pole
(C) Both poles have equal temperature
(D) Both poles lie in the Ocean
17. The Sinai Peninsula is located in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey
18. Augusta Raurica, a Roman archaeological site, was a/an
(A) theater
(B) open-air theater
(C) museum
(D) open-air museum
19. Augusta Raurica is located in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey
20. The Pena Palace, a UNESCO World Heritage Site, is located in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ
11(A) 12(C) 13(B) 14(B) 15(C)
16(B) 17(A) 18(D) 19(C) 20(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more