Sunday, 7 April 2019

Current Affairs MCQs for FPSC/PPSC/NTS/ and ISSB





Current Affairs MCQs


Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1. The following MCQs are from current issues, latest developments, world’s recent problems, historical facts, and geographical importance of the world. Find answers to the questions 1 to 11 at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

1. Jamal Khashoggi was a/an _____ journalist.
(A) Israeli
(B) Saudi
(C) Turkish
(D) Qatari
2. Jamal Khashoggi was killed in the Saudi Arabian embassy that was located in
(A) Qatar
(B) United Arab Emirates
(C) Turkey
(D) Pakistan
3. In Russian Presidential elections 2018, Vladimir Putin elected as president for the
(A) second time
(B) third time
(C) fourth time
(D) fifth time
4. In Rio Olympics 2016 the women’s football gold was won by
(A) Brazil
(B) Germany
(C) France
(D) Italy
5. The Nobel Prize 2018 in Physiology or Medicine was won by
(A) Yoshinori Ohsumi
(B) Kazuo Ishiguro
(C) James P. Allison and Tasuku Honjo
(D) William D. Nordhaus and Paul M. Romer
6. James P. Allison and Tasuku Honjo won the Nobel Prize-2018 in the field of Physiology or Medicine for their discovery of
(A) molecular mechanisms controlling the circadian rhythm
(B) cancer therapy by inhibition of negative immune regulation
(C) mechanisms for autophagy
(D) novel therapy against malaria
7. The Paris agreement of the United Nations Framework Convention on Climate Change is to limit global warming well below
(A) 1.0 °C
(B) 1.5 °C
(C) 2.0 °C
(D) 2.5 °C
8. Recep Tayyip Erdogan was elected as president of Turkey in the presidential elections 2018 for the
(A) second time
(B) third time
(C) fourth time
(D) fifth time
9. Who is current secretary general of the United Nations?
(A) Javier Perez de Cuellar
(B) Kofi Annan
(C) Ban-Ki-Moon
(D) Antonio Guterres
10. The United Nations Framework Convention on Climate Change deals with
(A) reduction in fossil fuel usage
(B) CO2 emissions mitigation
(C) reduction in Uranium production
(D) greenhouse gases emissions mitigation
11. Currently, which south american country is facing hyper inflation and shortage of food problem?
(A) Venezuela
(B) Colombia
(C) Paraguay
(D) Uruguay
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
1. B
2. C
3. C
4. B
5. C
6. B
7. C
8. A
9. D
10. D
11. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 





English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs


Find more