Saturday, 6 April 2019

General Knowledge MCQs For FPSC/NTS/PPSC/SBP/IBP/GAT and Commission Tests








General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1. The following MCQs are from key facts and history of the world including its geographical properties. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 

1. The deepest point in the world is
(A) Dead Sea
(B) South Pole
(C) Mariana Trench
(D) Sinai Peninsula
2. The Mariana Trench is in the __________ Ocean.
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Antarctic
(D) Pacific
3. The depth of the Mariana Trench is __________ meters.
(A) 10,011
(B) 10,411
(C) 10,611
(D) 10,911
4. Panama (a country) connects the two continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia
5. Turkey connects the two continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia
6. Egypt connects the two continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia
7. The Panama Canal in Panama is a man-made 77 km waterway that connects
(A) Atlantic Ocean and Pacific Ocean
(B) Atlantic Ocean and Arctic
(C) Arctic Ocean and Antarctic Ocean
(D) Pacific Ocean and Arctic Ocean
8. The Engadin Valley is located in
(A) Switzerland
(B) Portugal
(C) Turkey
(D) Egypt
9. The Pico Island is located in
(A) Switzerland
(B) Portugal
(C) Turkey
(D) Egypt
10. Sultan Ahmed Mosque in Istanbul is popularly known as the
(A) Green Mosque
(B) Blue Mosque
(C) Red Mosque
(D) Yellow Mosque
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS
1(C) 2(D) 3(D) 4(C) 5(A)
6(B) 7(A) 8(A) 9(B) 10(B)


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15




English MCQs                           Finance MCQs                               Economics MCQs


Physics MCQs                           Education MCQs                             Biology MCQs


Computer MCQs                    Current Affairs MCQs                      General Knowledge MCQs


Find more