Sunday, 7 April 2019


World Affairs MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

91. The 2018 Nobel Peace Prize was awarded to Denis Mukwege and Nadia Murad for their efforts to
(A) end slavery
(B) end child abuse
(C) end sex trafficking
(D) end the use of sexual violence as a weapon of war and armed conflict
92. Kate Middleton, Duchess of Cambridge, is the wife of
(A) Prince Harry
(B) Prince Charles
(C) Prince William
(D) Prince George
93. The Sinai Peninsula is in
(A) Egypt
(B) Libya
(C) Jordan
(D) Syria
94. The No.1 Tennis Player (Men) is
(A) Roger Federer
(B) Rafael Nadal
(C) Novak Djokovic
(D) Andy Murray
95. Angela Merkel was elected as Chancellor of Germany for the __________ time.
(A) first
(B) second
(C) third
(D) fourth
96. The Prime Minister of Pakistan is
(A) Shahbaz Sharif
(B) Nawaz Sharif
(C) Imran Khan
(D) Ishaq Dar
97. The President of Iran is
(A) Mahmoud Ahmadinejad
(B) Hassan Rouhani
(C) Mohammad Javad Zarif
(D) Ali Khamenei
98. The No.1 Tennis Player (Women) is
(A) Simona Halep
(B) Maria Sharapova
(C) Serena Williams
(D) Angelique Kerber
99. The Defence Secretary of United States is
(A) John Kerry
(B) James Mattis
(C) Chuck Hagel
(D) Ashton Carter
100. The Currency of Malaysia is
(A) Dollar
(B) Euro
(C) Rupee
(D) Ringgit
ANSWERS: WORLD AFFAIRS MCQS
91. D
92. C
93. A
94. C
95. D
96. C
97. B
98. A
99. B
100. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more