Sunday, 7 April 2019


Current Affairs Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

41. World’s oldest operational space launch facility is located in
(A) America
(B) Russia
(C) Kazakhstan
(D) India
42. Which country has the largest reserves of oil?
(A) United States
(B) China
(C) Russia
(D) Venezuela
43. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?
(A) America
(B) Canada
(C) Russia
(D) Israel
44. Which country is the world’s top supplier of weapons?
(A) America
(B) Russia
(C) Israel
(D) Germany
45. Which from the following countries is NOT the member of BRICS?
(A) America
(B) Russia
(C) China
(D) India
46. The President of India is
(A) Narendra Modi
(B) Pranab Mukherjee
(C) Chidambaram
(D) Ram Nath Kovind
47. The headquarter of Human Rights Watch is located in
(A) Washington
(B) New York
(C) Berlin
(D) Brussels
48. Which country is the largest producer of oil?
(A) Saudi Arabia
(B) China
(C) Russia
(D) Venezuela
49. Which country has the largest reserves of gas?
(A) Saudi Arabia
(B) Iran
(C) Russia
(D) Qatar
50. Which country is the largest producer of gas?
(A) Saudi Arabia
(B) Iran
(C) Russia
(D) Qatar
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
41. C
42. D
43. C
44. B
45. A
46. D
47. B
48. A
49. C
50. C

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more