Sunday, 7 April 2019


Finance Quiz


Finance multiple choice question (MCQs) Page-2. These quizzes are from corporate finance, personal finance, and public finance. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 

11. Generally, a corporation is owned by the
I. Managers
II. Board of Directors
III. Stock holders
IV. stake holders
(A) II only
(B) I and II
(C) III only
(D) III and IV
12. A firm’s investment decision is also called the
(A) financing decision
(B) capital budgeting decision
(C) liquidity decision
(D) none of these
13. Conflicts between shareholders and managers’ interest is called
(A) management problem
(B) area of the board of directors
(C) risk
(D) agency problem
14. In the principle-agent framework
(A) managers are the principals
(B) directors are the principals
(C) shareholders are the principals
(D) shareholders are the agents
15. The risk that can be eliminated by diversification is called
(A) specific risk
(B) security risk
(C) market risk
(D) beta
16. The risk that cannot be eliminated by diversification is called
(A) specific risk
(B) security risk
(C) market risk
(D) beta
17. Which from the following is the safest investment?
(A) Treasury bills
(B) Government bond
(C) Corporate bond
(D) Stocks
18. The spread of possible outcomes of an investment returns is measured by
(A) variance
(B) standard deviation
(C) skewness
(D) kurtosis
19. Risk is best judged in
(A) portfolio context
(B) individual security context
(C) both of these
(D) none of these
20. In a well-functioning markets two investments that offer the same payoff must have the same
(A) beta
(B) return
(C) risk
(D) price
ANSWERS: FINANCE QUIZ
11. C
12. B
13. D
14. C
15. A
16. C
17. A
18. B
19. A
20. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 

Find more