Saturday, 20 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

131. Rocks which are formed by high temperature and pressure on existing rocks over a period of time are called ________ rocks.
(A) igneous
(B) metamorphic
(C) sedimentary
(D) crystal
132. Marble and slate are examples of
(A) igneous rocks
(B) metamorphic rocks
(C) sedimentary rocks
(D) crystals
133. Sandstone and limestone are examples of
(A) igneous rocks
(B) metamorphic rocks
(C) sedimentary rocks
(D) crystals
134. Absolute zero, which is the lower limit of the thermodynamic temperature scale, is equivalent to ________ on the Celsius scale.
(A) 273 °C
(B) 0 °C
(C) 100 °C
(D) 973 °C
135. The diameter of the Earth’s equator is larger than the pole-to-pole diameter by
(A) 40 km
(B) 43 km
(C) 46 km
(D) 49 km
136. The Tectonic Plates of the Earth lies in
(A) Inner Core
(B) Outer Core
(C) Lithosphere
(D) Asthenosphere
137. There are ________ major tectonic plates.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
138. The fresh water on the Earth is ________ of the total water.
(A) 2.5%
(B) 5%
(C) 7.5%
(D) 10%
139. The Ozone Layer lies in the
(A) troposphere
(B) stratosphere
(C) mesosphere
(D) thermosphere
140. The Earth’s atmosphere is divided into ________ layers.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
ANSWERS: DAILY SCIENCE QUIZZES
131. B
132. B
133. C
134. A
135. B
136. C
137. D
138. A
139. B
140. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15


Find more