Saturday, 20 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

111. The unit of efficiency is
(A) Volt
(B) Watt
(C) Joules
(D) None of these
112. Which from the following is NOT a stored energy?
(A) Thermal
(B) Gravitational
(C) Elastic potential energy
(D) Chemical
113. Energy can be converted from one form to another, but all energy ends up as
(A) Kinetic energy
(B) Potential energy
(C) Heat energy
(D) Chemical energy
114. A battery converts ________ into electrical energy.
(A) Potential energy
(B) Chemical energy
(C) Nuclear energy
(D) Mechanical energy
115. Which from the following is NOT a renewable energy resource?
(A) Geothermal
(B) Biomass
(C) Solar
(D) Nuclear
116. Which from the following is NOT a non-renewable energy resource?
(A) Coal
(B) Natural gas
(C) Nuclear
(D) Geothermal
117. Current is the flow of
(A) Electrons
(B) Protons
(C) Neutrons
(D) Voltage
118. The unit of current is
(A) Volt
(B) Ampere
(C) Ohm
(D) Watt
119. To prevent electric shocks, a/an ________ is placed in the circuit.
(A) Ammeter
(B) Voltmeter
(C) Fuse
(D) Diode
120. Electrons were discovered by
(A) James Chadwick
(B) J.J. Thomson
(C) F.W. Aston
(D) Rutherford
ANSWERS: GENERAL SCIENCE MCQS
111. D
112. A
113. C
114. B
115. D
116. D
117. A
118. B
119. C
120. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more