Saturday, 20 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

141. Which type of rock may contain fossils?
(A) Igneous
(B) Metamorphic
(C) Sedimentary
(D) Crystals
142. The mass is highly concentrated form of
(A) Weight
(B) Energy
(C) Force
(D) Momentum
143. The whole Earth can be covered by ________ geo-stationary satellites.
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 6
144. The ozone layer is at height of ________ kilometers from the surface of the Earth.
(A) 10 to 20
(B) 20 to 30
(C) 30 to 40
(D) 40 to 50
145. The ozone layer was discovered by
(A) F.W. Aston and J.J Thomson
(B) Albert Einstein
(C) Rutherford
(D) Charles Fabry and Henri Buisson
146. The interior structure of the Earth is divided into ________ layers.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
147. We live on the Earth’s
(A) Inner core
(B) Outer core
(C) Crust
(D) Mantle
148. The thickest layer of the Earth is
(A) Crust
(B) Inner core
(C) Outer core
(D) Mantle
149. The outermost layer of the Earth is
(A) Crust
(B) Inner mantle
(C) Outer mantle
(D) Core
150. The Earth’s crust ranges from ________ km in depth.
(A) 0 – 5
(B) 5 – 10
(C) 5 – 70
(D) 10 – 70
ANSWERS: DAILY SCIENCE MCQS
141. C
142. B
143. A
144. B
145. D
146. B
147. C
148. D
149. A
150. C

Click on the next button to see more than 1000 MCQs ahead 


NEXT





Find more