Friday, 19 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

41. The position of an element in the Periodic Table is determined by its __________ number.
(A) Electron
(B) Proton
(C) Neutron
(D) Positron
42. The salinity of sea water is determined by the amount of common salt (Sodium Chloride) in __________ of sea water.
(A) 1 gram
(B) 10 grams
(C) 1 kg
(D) 10 kg
43. The planet which is easily visible from the Earth is?
(A) Mercury
(B) Venus
(C) Mars
(D) Jupiter
44. The Great Spot is on the planet
(A) Saturn
(B) Venus
(C) Mars
(D) Jupiter
45. The Great Spot is a
(A) Mountain
(B) Desert
(C) Frozen Carbon dioxide
(D) Storm
46. The bodyguard of the Earth is __________ that save the Earth from many Comets and Asteroids.
(A) Mars
(B) Saturn
(C) Uranus
(D) Jupiter
47. 1 light year = ?
(A) 9.5×106 km
(B) 9.5×109 km
(C) 9.5×1012 km
(D) 9.5×1018 km
48. The planets visible to us without using a telescope are __________.
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 6
49. According to Big Bang Theory, the Universe began about __________ billion years ago.
(A) 10 – 20
(B) 20 – 30
(C) 30 – 40
(D) 40 – 50
50. Biosensor is used to measure?
(A) Blood glucose level
(B) The body pH value
(C) Amount of hemoglobin
(D) Salinity in Urine
ANSWERS: EVERYDAY SCIENCE QUIZZES
41. B
42. C
43. B
44. D
45. D
46. D
47. C
48. C
49. A
50. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more