Whats-app group joining link

Sunday, 5 May 2019

Chemistry MCQs /E book Library part 5

41. The reason of unusual physical properties of water is due to the presence of ?
(A) Covalent bond
(B) Coordinate cov. Bond
(C) Hydrogen bonding
(D) None of these
42. The density of water is one gram per centimeter cube at ?
(A) 60 °C
(B) 4 °C
(C) 100 °C
(D) 0 °C
43. The enormous quantity of water present on earth surface acts as giant thermostat due to its high ?
(A) Density
(B) Boiling Point
(C) Latent heat values
(D) Heat Capacity
44. The latent heat of fusion of water is ?
(A) 4.2 KJ/Mol
(B) 5.2 KJ/Mol
(C) 6 KJ/Mol
(D) 5.7 KJ/Mol
45. Dielectric constant of water at 18 °C is ?
(A) 70
(B) 80
(C) 84
(D) 75
46. Water gas is a mixture of ?
(A) Hydrogen & Oxygen
(B) Steam & Air
(C) CO & H2
(D) None of these
47. Chlorine act as a bleaching agent in the presence of ?
(A) HNO3
(B) NaOH
(C) HCL
(D) H2O
48. The chemical formula of magnetic oxide is ?
(A) Fe3O4
(B) Fe2O3.H2O
(C) Fe2O3
(D) FeO
49. Rain water is acidic in nature because air contain ?
(A) Carbon dioxide
(B) Nitrogen
(C) Oxygen
(D) All of these
50. Nutrient pollution of water bodies is caused by ?
(A) Nitrates & Phosphates
(B) Pathogens
(C) Acid rain
(D) Cal & Mag
ANSWERS: CHEMISTRY QUIZZES
41. C
42. B
43. D
44. C
45. B
46. C
47. D
48. A
49. A
50. A

Pages: 1   |   2   |   3 |   4 |    5 |    6 |   7 

Find more