Wednesday, 1 May 2019

Head Master test MCQs/ E book Library Page 5

41. A fault in a computer programme which prevents it from
working correctly is known as-

(A) Bug (B) Error
(C) Boo~Boo (D) Virus

Answer.A

42, Practical knowledge of language
is learnt at—

(A) School
(B) Language laboratory
(C) Language teaching
(D) Language instruction

Answer.B

43. Dropping out from school
means-

(A) To come to school casually
(B) To leave the school forever
(C) To play truant from class
(D) None of the above

Answer.B

44. Which one of the following is
not a principle of a good time
table ?

(A) Flexibility
(B) Ruthless master
(C) Variety
(D) Coordination of efforts

Answer.B

45. The reason of absence and
escape from school is—

(A) Lack of interest in syllabus
(B) Poor method of teaching
(C) Ineffective teacher
(D) All the above

Answer.D

46. Ministry of Human Resource
Development was established
on-

(A) Oct. 26, 1985
(B) Sept. 16, 1985
(C) Sept. 26, 1985
(D) Sept. 10, 1986

Answer.C

47. The scope of Decision-Making
is—

(A) Management
(B) Organization
(C) Administration
(D) Supervision

Answer.C

48. Factor of personality is—

(A) Ductless glands
(B) Family background
(C) School
(D) All the above

Answer.D

50, Which of the following aspects
is discussed in a Teacher’s
Diary ?

(A) Class Time Table
(B) Teaching Content
(C) Both (A) and (B)
(D) None of the above

Answer.C



Pages:  1 |   2    |   3    |   4   |    5

Find more