Wednesday, 1 May 2019

Sample paper for Assistant Director in FIA, IB or Federal Government Organization Page 2

PART-II (GENERAL INTELLIGENCE TEST) – 80 MCQs
11. Red Blood Cells are produced by
(A) bone marrow
(B) liver
(C) small intestine
(D) kidneys
12. X-Rays were discovered by
(A) Hubble
(B) Chadwick
(C) Maxwell
(D) Rontgen
13. The Planets are kept in orbit by
(A) the gravitational pull of the Sun.
(B) the attraction among the Planets.
(C) sunlight from the Sun.
(D) fusion reaction inside the Sun.
14. Red Colour + Green Colour + Blue Colour =
(A) White Colour
(B) Black Colour
(C) Yellow Colour
(D) Orange Colour
15. Short-Sight defect could be corrected by using
(A) concave mirror
(B) convex mirror
(C) converging mirror
(D) none of these
16. Severe deficiency of Vitamin-D results in
(A) beri-beri
(B) rickets
(C) tuberculosis
(D) none of these
17. The Simla Deputation was headed by
(A) Mohsin-ul-Mulk
(B) Nawab Waqar-ul-Mulk
(C) Sir Aga Khan
(D) Sir Saleemullah
18. The first president of The Indian National Congress was
(A) Mr. Womesh Chandra
(B) Mr. Gandhijee
(C) Mr. Satyapal
(D) Mr. Sarojini Naidu
19. Natural Gas was discovered in Sui, Baluchistan in
(A) 1948
(B) 1950
(C) 1952
(D) 1954
20. Al-Hudaibiyah Treaty was scribed by
(A) Hazrat Abu Bakr Siddique (R.A)
(B) Hazrat Umar Farooq (R.A)
(C) Hazrat Usman Ghani (R.A)
(D) Hazrat Ali Al-Murtaza (R.A)
ANSWERS: 
11(A) 12(D) 13(A) 14(A) 15(A)
16(B) 17(C) 18(A) 19(C) 20(D)

Pages:   1 |         2 |      3

Find more